2007 - maj 2007
söndag 27 maj 2007 - Skrivet av Christel
Födelsedagar
Amandas tårta
I veckan har Harald lackat vår durk i Aurora så nu avtar våra projekt. Jag har haft en riktig nostalgitripp genom att ha varit på Tupperwareparty! Ja, det finns fortfarande och det är ju kanonbra grejor och dyra så det gick åt en slant. I helgen har det inte blivit något seglat, jag behöver förbereda för vår fest kommande helg och därför blev det buss till Höganäs. Amanda, ett av våra barnbarn fyllde 10 år och pappa Joel firades också. En rolig kväll utomhus i partytält och många glada skratt och upptåg!
söndag 20 maj 2007 - Skrivet av Christel
Seglingshelg
Rasmus 16 år
Denna helgen har vi seglat, först till Gilleleje och sedan till Höganäs eftersom det var födelsekalas för barnbarnet Rasmus. Jag har skrivit och lagt in lite bilder under Aktuellt.
onsdag 16 maj 2007 - Skrivet av Christel
Målning
Harald in action
Nu är målningen nästan färdig, det är bara doghouset kvar och det tar vi senare. Det har gått åt ett antal meter maskeringstejp och kroppen känns inte lika smidig längre. Vår planerade segling till Gilleleje verkar inte så lockande längre med NV kulingvarning, men vi får se imorgon. Det enda som är säkert är att vi seglar till Höganäs på lördag då barnbarnet Rasmus fyller år.
söndag 13 maj 2007 - Skrivet av Christel
Barnpassning
Frukost
Ojojoj, ikväll blir det tidig sänggång! Igår kom vi igång med målningen av däcket på Aurora och hann med ungefär halva innan vi tog emot barnbarnen Amanda, Ebba och Wille. Det blev en sen kväll med svårsomnade barn och Eurovision song contest. Idag har jag varit på Tropicariet under kaosliknande former med efterföljande hamburgerrestaurang medan Harald fortsatte arbetet på Aurora. Nu hoppas vi på bra väder inför långhelgen!
fredag 11 maj 2007 - Skrivet av Christel
Veckans arbete
Nygjort!
Äntligen har det blivit fint igen efter att vi satt den nya autopiloten förra sommaren. Harald har fällt in en ny skiva så nu kan vi sitta med gäster i sittbrunnen igen utan att skämmas. Annars har veckans väder inte varit väder för målning av däcket så det får vänta lite. Jag har ägnat min tid åt jobbet på dagarna och scrapbooking på kvällarna. Just nu är det bara så skönt att få sjunka ner i soffan och titta på det ena vansinniga TV-programmet efter det andra. Ikväll laddar vi för att vara barnvakter hela helgen!
Kommentera inlägget
söndag 6 maj 2007 - Skrivet av Christel
Grillkväll
Hamnens grillplats
Vi jobbade hela dagen på däcket, jag slipade relingslisten och Harald slipade rost och rostskyddsmålade på fläckarna. Solen sken, alltså perfekt väder för underhållsarbete och människor kom och gick på kajen så det blev också mycket prat. "Vart bär det av i år?" "Vi ska ta det lugnt i Bohuslän" har vi sagt hela våren!? Lusten till långsegling ploppar dock fram hela tiden, varför inte en segling till Amsterdam tycker jag. Vi kan ta en direktsegling från Fjällbacka dit kanske? Nej, stopp nu jag har bara 4 veckors semester i år. Vi avslutade dagen med en grillkväll med Ulla och Ronny och andra seglare, det blev en fin premiär på HYC:s grillplats och senare i sittbrunnen hos U&R.
söndag 6 maj 2007 - Skrivet av Christel
Födelsedag
60 år!
Ja, hur jag har hamnat där vet jag inte, men nu måste jag vänja mig vid siffran 60. Harald överträffade sig själv med att väcka mig med Ja, må hon leva redan kl 7 i morse. Sedan har vi tagit det lugnt, promenerat och ätit middag på CaféRo i Norra hamnen efter ett besök i Aurora. Vi väntar med att fira tills vi håller fest den 2 juni!
Kommentera inlägget
onsdag 2 maj 2007 - Skrivet av Christel
Vårarbete
Skrubbning
Nu har vi startat projekt städning på Aurora. Vi började igår med att försöka få bort all grönmögel och jordslag på däck och textiler. Grönmöglet sätter sig runt alla propparna på gummidäcket och det är svårt att få bort. När väl allt är rent ska vi måla däcket igen och då är det först att slipa rost och fläckmåla, en stålbåt kräver sina "män".